17 decembrie 2016

Eveniment

Căminul cultural din Luminiș, din nou în viață

Traian SOCEA

Duminică, 18 decembrie 2016, zi istorică pentru satul Luminiș, comuna Piatra Șoimului, județul Neamț. Anume, vestitul cămin cultural înainte de 1989 ( poate unicul cu sală-amfiteatru din județ) reintră în viață, după mai mult de douăzeci de ani de moarte desăvîrșită. Ei bine, în urmă cu vreo doi ani, primarul Neculai Nicorescu a reușit să acceseze un proiect european, prin GAL Nicolae Roznoveanu, în valoare de 200.000 Euro, tocmai pentru reabilitarea căminului, ajuns într-o stare deplorabilă.

Iată că lucrările au durat, dar s-au și finalizat, din moment ce duminică, începînd cu ora 15,00, noul cămin va găzdui spectacolul tradițional de sărăbători ale iernii, pregătit de părintele Lucian Mocănașu și artiștii săi de la ansamblul „Datina străbună”, care funcționează pe lîngă biserica din satul Negulești, comuna Piatra Șoimului.
Sigur, le vor fi alături, ca de fiecare dată, și artiștii Grupului „ Miorița” din satul Piatra Șoimului, condus de către fostul viceprimar al comunei, Ioan Oțel.

Spectacolul de inaugurare include, în primul rînd, datinile și obiceiurile moștenite de la strămoșii locului, cîntece și piese interpretate de soliștii și instrumentiștii ambelor formații artistice.

Așadar, duminică, 18 decembrie 2016, evenimentul veacului: Căminul cultural din Luminiș reintră în viață. Sperăm să fie cît mai lungă!



Imagini oferite de Mihăiță Panainte




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

free counters

Copyright

Protected by Copyscape Duplicate Content Detector