22 decembrie 2016

Sînziana AILENEI, o certitudine artistică

Traian SOCEA

Duminică, 18 decembrie 2016, la Regalul de inaugurare a noului- vechi cămin cultural din satul Luminiș, comuna Piatra Șoimului, județul Neamț, Sînziana Ailenei mi-a dăruit două CD-uri, editate proaspăt-proaspăt. Primul  - „Când îmi zâmbești” - are imprimate 14 piese, iar al doilea  - „ Sfânta noapte de Crăciun” - tot 14.
 Cele două CD-uri, îndrăznesc să spun, consfințesc debutul, intrarea pe piață, consacrarea unei cariere începută din pruncie, grație preocupării părinților săi, dar și existenței Ansamblului artistic „Datina străbună” de la Negulești, fondat și condus de părintele Lucian Mocănașu. Sînt, așadar, două CD-uri de o anume acuratețe, dovadă a muncii statornice a acestei adolescente, care vădește și o lejeră polivalență în interpretare. Vocală și instrumentală, abordare care-i definește ambiția de a-și însuși și stăpîni arta interpretativă cu o suplețe aparte, sporită și de grația sa adelescentin-feminină.
Sînziana este prezentă în revista noastră de mai multă vreme, cu poezii care, într-un fel, anunțau talentul, înclinația spre frumos și dăinure, spre artă, una peste alta.
Prin urmare, sînt bucuros că a evoluat atît de frumos și generos, că e prezentă pe afișele unor spectacole de anvergură.
Sînziana Ailenei deschide drumul afirmării și altor colegi mai mici, în sensul, parafrazînd cronicarul: „Iată, nasc și la Piatra Șoimului artiști!”
Felicitări celor care i-au fost și îi sînt, nesmintit, aproape!
Bravo, Sînziana!
Succes, Sînziana!
La mulți ani!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

free counters

Copyright

Protected by Copyscape Duplicate Content Detector