26 februarie 2017

,, DE DRAGOBETE - FOLK ŞI POEZIE’’

                           
             Şcoala Gimnazială Piatra Şoimului – Neamţ

EU CRED, Marius Coşerariu, la chitară
 Prof. Monica  NICORESCU

         A fost, vineri, 24 februarie 2017, o întâlnire de suflet cu muzica şi poezia, desfăşurată sub semnul iubirii şi al sincerităţii, în sala de festivităţi neîncăpătoare, unde s-au adunat iubitori de frumos de toate vârstele, de la elevi şi părinţi, până la cadre didactice ale Şcolii Gimnaziale Piatra Şoimului.
Sînziana AILENEI, la chitară
     Membrii cenaclului cultural-literar ,,Eu cred’’, în frunte cu cantautorul  Marius Coşerariu,  au avut o prestaţie artistică de excepţie, implicându-i pe cei prezenţi în actul artistic, printr-un dialog permanent , astfel  încât aceştia au devenit, la rândul lor, recitatori sau interpreţi .
       Protagonistul întregii manifestări, Marius  Coşerariu, a făcut un adevărat tur de forţă, trecând  de la poezie la muzică şi din nou la poezie,  cu o dăruire şi o energie debordante.
În centrul atenţiei, a fost lansarea celui de-al treilea volum de versuri  al său - ,,Dincolo de suflet’’-  care  a beneficiat de aprecierile elogioase ale domnului Ion Asavei, directorul Bibliotecii ,, Mihai Eminescu’’ Bicaz,  şi ale preotului Dorin Ploscaru, cunoscut poet  nemţean,  intervenţiile fiind conduse măiestru de doamna  prof. Dorina Mucenicu.
      Minirecitalurile susţinute de grupul folk, într-o armonizare perfectă  a vocilor, sau cele individuale ale lui M.Coşerariu, Cristinei Marin sau Sânzianei Ailenei, au făcut să vibreze emoţional întreaga audienţă, creând o atmosferă plină de căldură şi comuniune sufletească. La final, cei prezenţi  au primit cărţi şi autografe , dăruite cu o nobilă generozitate de tânărul poet,  Marius Coşerariu.
Ion ASAVEI
     Parafrazându-l pe domnul Ion Asavei, putem afirma că întreaga manifestare culturală a depăşit toate aşteptările , fiind  un adevărat ,,REGAL’’,  în urma căruia suntem cu toţii mai bogaţi sufleteşte şi mai ataşaţi de valorile noastre spirituale.      

     


Foto, prof. Elena FECIORU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

free counters

Copyright

Protected by Copyscape Duplicate Content Detector