6 dec. 2016

Primul deputat din istoria Piatra Șoimului!...

Traian SOCEA

Piatra Șoimului este una dintre cele mai mari comune din județul Neamț. Atît ca populație – peste 8.300 de locuitori, cît și ca întindere – aproape 15.000 de hectare. Istoria locului, cu tradițiile și obiceiurile (în parte, le puteți vedea și în revista noastră) au fost, mai sînt și, sperăm, vor mai fi, tot la ele acasă.

Un fapt care se petrece în aceste zille are, cu proporțiile aferente, valoare de istorie.
Neculai Iftmie, depunere de coroane 1 Decembrie. sursa, fb.
Vorbesc de candidatura domnului Neculai IFTIMIE pentru funcția de deputat în Parlamentul României.  Da, este pentru prima dată în istoria acestei așezări cînd un locuitor al său candidează pentru o asemenea înaltă demnitate.
Domnul Iftimie a ales cetățenia comunei Piatra Șoimului, cu peste 20 de ani în urmă. Adică, fermecat de frumusețea locurilor și a oamenilor de aici, a hotărît să-și construiască gospodărie în satul Negulești. Și, cu adevărat, și-a edificat un cămin mai mare dragul, care grăiește de la sine atît despre spiritul său gospodăresc, cît și despre respectul față de urbanistica așezării.

Nu mă număr printre apropiații domnului Nicu Iftimie. Probabil, și din cauza condiției profesionale a fiecăruia; eu – ziarist, domnia sa – polițist. Îndrăznesc să spun că, într-un fel, îi sînt prieten. Prieten, prin respectul și aprecierea pe care le-am avut – fără ostentativitate – pentru conduita sa profesională, pentru ajutorul acordat, necondiționat, multor-multor oameni. Inclusiv, sau mai ales, concetățenilor noștri de la Piatra Șoimului...

Așadar, domnul Neculai IFTIMIE se află pe locul 5, pe lista de candidați a PSD la Camera Deputaților. După aprecierea mea, ar putea intra „din prima”.  Astfel, deși lista PSD e pe întreg județul Neamț, de pe 11 decembrie 2016, comuna Piatra Șoimului ar putea avea – ce mîndrie! – primul său parlamentar. Evident că, pentru asta, are nevoie de voturi. Ale noastre, ale consătenilor săi, întîi și-ntîi! Sigur, este nevoie și de prezență masivă la urne, pentru ca lucrurile să se tranșeze, cum am spus, „ din prima!”.

Ca deputat, domnul Iftimie știe că fundamentala sa misiune este de a propune, construi și supune aprobării plenului LEGI. În principal, în domeniul în care are expertiză: afacerile interne, în care a activat trei decenii, conducînd departamente speciale - economic, arme și muniții, comandant al Poliției Bicaz-, ajungînd comisar șef, grad cu care s-a și pensionat.
Sigur, dată find cariera de excepție a domniei sale, unii îl văd pe domnul Iftimie și în conducerea Ministerului de Interne, ministru sau secretar de stat. De bună seamă, în ambele ipostaze, acumulările profesionale de-o viață vor căpăta expresie normativă, și lucrativă, în interesul public.

    Prin urmare, compatrioți ai mei de la Piatra Șoimului, haideți ca, de la 11 decembrie 2016, să avem primul deputat al comunei!


Și, și de Onomastică, să-i urăm LA MULȚI ANI! și SUCCES! domnului Neculai ITIMIE. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Copyright

Protected by Copyscape Duplicate Content Detector