22 septembrie 2023

Veşti bune pentru Piatra Şoimului


 Finanţarea proiectului „Apă şi canal” a fost aprobată!

Publicam, în exclusivitate, pe 27 iulie a.c., materialul: „ ***Proiect în valoare de 12 milioane de Euro... Obligaţie UE...Piatra Şoimului va avea reţea de apă şi canalizare”( vezi aici).  

 

Ei bine, stimaţi concetăţeni, acestui proiect, parte a master-planului judeţean elaborat de Compania Apaserv, ce include alte 42 de unităţi adminstrativ-teritoriale(UAT), tocmai i-a fost aprobată FINANŢAREA. Evident, cele 12 milioane Euro este o valoare considerabilă, raportată la cele 311 milioane pentru 42 de UATeuri din judeţ, prin faptul că, la noi, amploarea proiectului este considerabilă, în comparaţie cu Zăneştiul, bunăoară, care are nevoie de sume mai mici, aferente extinderii reţelelor deja existente.

De bună seamă, vor urma procedurile specifice. „Licitaţiile, declară Vlad Angheluţă, directorul general al Apaserv, ar putea fi terminate dacă nu vor fi contestaţii, pînă la finele lui noiembrie. Ba chiar, primii bani pentru operaţiunile: organizare de şantier, desemnarea echipelor de conducere a lucrărilor, vor fi decontaţi pînă la sfîrşitul acestui an.

Evident, nu va fi uşor. Drept care, pentru mulţi ani ce vor urma, primarul Neculai Nicorescu va avea serios de lucru. Pentru o lucrare care va dăinui şi pe care îşi va scrie numele.(Traian SOCEA)

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

free counters

Copyright

Protected by Copyscape Duplicate Content Detector